Rytas, pirma atėjusi į galvą mintis – garuojantis šviežios kavos puodukas. Ir taip prasideda daugelio iš mūsų pirmosios dienos akimirkos. Vėliau pietūs, kavos puodukas, pavakariai – kavos puodukas. Ir dažnas iš mūsų pagalvojame, o gal jau reikėtų mažinti, bet kitą rytą pradedame lygiai taip pat. Kava turi daug teigiamų, bet kartu ir neigiamų savybių. Viskas, kas vartojama su saiku, yra naudinga, bet ką daryti vėliau, kai jis dingsta? Gyvename amžiuje, kuriame beveik viskam yra alternatyvų, kava nėra to išimtis.
Geriausiai žinomas ir plačiai vartojamas pakaitalas yra cikorijos gėrimas. Šio daugiamečio mėlynžiedžio augalo šaknis žmonija atrado dar Romėnų imperijos laikais. Jis, priešingai nei kava, neturi kofeino ir glitimo, tačiau dėl savo kartumo yra prilyginamas kavai ir laikomas jos pakaitalu.
Kitas pakaitalas yra gaminamas iš seniausiai pasaulyje auginamų grūdinių kultūrų – miežių ir rugių. Jas žmonės pamėgo ir vertina dėl gero skonio, maistinių savybių ir ląstelienos gausos. Tirpus javų gėrimas gaminamas iš gerai atrinktų ir aukščiausios kokybės skrudintų miežių, rugių bei cikorijų. Jame taip pat nėra kofeino bei dirbtinių priedų.
Taigi, norint išbandyti kažką naujo, net nereikia atsisakyti savo dienos ritualų, tik vieną produktą pakeisti kitu, geresniu, kuris leis jums be jokio sąžinės graužimo mėgautis gėrimu ir nesirūpinti dėl suvartojamo kiekio. Tegul kiekvienas rytas tampa, kažko naujo išbandymu. Atraskite tai, kas jūsų dienas pavers geresnėmis.